TARIEVEN - badkamer Design


STAP 1: het ontwerp

 • Kosten: € 73,- incl. BTW. voor een ontwerp en (indien nodig) 2x een aanpassing. Extra aanpassingen worden gedaan op uurbasis à € 36,50 / uur incl. BTW.
 • Reiskostenvergoeding: binnen een straal van 25 km van Hilversum rekenen wij geen reiskosten, daarbuiten rekenen we € 0,25 / km voor elke extra kilometer (heen en terug!). Vanaf een straal van 70 km van Hilversum werken we alleen op afstand (digitaal / telefonisch). Kilometerberekening o.b.v. Google Maps.

Een goed ontwerp is niet alleen mooi maar ook praktisch en afgestemd op de wensen en smaak van de klant. En ondanks het digitale tijdperk doen wij dit het liefst ter plekke. Natuurlijk bekijken en meten we de badkamer en maken we wat foto's van de huidige situatie, maar belangrijker nog is het om even lekker samen met de klant om de tafel te zitten en de (eindeloze) mogelijkheden door te nemen. Met al deze info gaan wij vervolgens een eerste ontwerp maken: een plattegrond (op schaal) van de nieuwe indeling.

ontwerp

€ 73,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 2: het stylingplan

 • Kosten: € 109,50 incl. BTW voor een stylingplan en (indien nodig) 2x een aanpassing.

Voordat we een stylingplan kunnen maken hebben we een goed sfeerbeeld nodig. We sturen onze klant een digitaal "inspiratieboek" met de vraag om aan te geven welke stijlen / sferen aanspreken en eruit springen en waarom. Dit wordt het uitgangspunt voor het stylingplan waar we bepalende elementen verwerken in het definitieve badkamer-ontwerp. Het ontwerp is nu niet alleen een (praktische) indeling maar breiden we uit met "gevoel".

 

In het stylingplan gaan we in op de inspiratiebeelden en vertalen die naar steekwoorden, materialen en kleurgebruik. We beschrijven de wensen van de klant en de vertaling van die wensen in de nieuwe badkamer, zowel vanuit praktisch als vanuit design-oogpunt: wat hebben we waar geplaatst, waarom en wat is het effect. Vervolgens geven we advies over het afstylen: wat wel en wat niet en waarom dan? Tot slot is ook het ontwerp weer opgenomen om het geheel af te maken.

stylingplan

€ 109,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 3: de shoppinglist

 • Kosten: € 146,- incl. BTW voor een shoppinglist.

Als het stylingplan bijgeschaafd en volledig naar wens is, is het tijd voor de volgende stap: het zoeken naar materialen en elementen passend bij het stylingplan en binnen het budget. Dit verwerken we in een shoppinglist en ja, het is gewoon een boodschappenlijstje. Puur voor het gemak van de klant en perfect voor mensen die moeite hebben met kiezen. Waar het op neer komt is dat wij een voorselectie maken van geschikte materialen aan de hand van de criteria in het stylingplan. Dit heeft grote voordelen voor onze klanten want het scheelt niet alleen enorm veel tijd maar minder keuzes betekent ook minder keuzestress.


In de shoppinglist zijn alle items opgenomen, inclusief globale omschrijving en een link naar de webpagina; de keuzes zijn letterlijk een muisklik verder. De opties voor de klant: het artikel is meteen goed en kan besteld worden OF het artikel is niet helemaal wat de klant voor ogen had. In het laatste geval gaan wij verder zoeken met behulp van de nieuwe informatie.

shoppinglist

€ 146,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 4: de 3D-tekening(en)

 • Kosten: € 54,75 incl. BTW per 3D-tekening.

De 3D-tekeningen zijn leuk voor de klant maar belangrijker nog: een heel handig hulpmiddel voor de uitvoerende vakmensen, vooral als er in het ontwerp wat bijzondere of technisch uitdagende features zijn opgenomen. Zo krijgen zij net even een beter beeld van wat er bedoeld wordt.

 

Afhankelijk van de details van het ontwerp wordt in overleg met de klant besloten hoeveel tekeningen zinvol zijn.

3D-tekening

€ 54,75

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 5: het tegelplan

 • Kosten: € 36,50 incl. BTW voor een tegelplan.

Soms is het handig om een tegelplan te maken: een tekening waarop precies staat hoe de tegels geplaatst moeten worden. Dit is vooral aan te bevelen bij het gebruik van grote tegels. Weliswaar zijn er dan minder voegen, maar deze zijn wel bepalender in de ruimte. Omdat het er minder zijn vallen ze meer op en de plaatsing kan visueel een groot verschil maken: zo creëren doorlopende lijnen in een kleine ruimte bijvoorbeeld rust.

 

Het tegelplan is een handig hulpmiddel puur voor de uitvoerende vakmensen.

tegelplan

€ 36,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 6: het lichtplan

 • Kosten: € 36,50 incl. BTW voor een lichtplan.

Soms is het handig om een lichtplan te maken: een tekening waarop precies staat waar welke verlichting geplaatst moet worden. Dit is vooral aan te bevelen bij het gebruik van verschillende lichtbronnen. Wij adviseren overigens altijd om een dimmer als lichtschakelaar te gebruiken: zo heb je functionele en sfeerverlichting in één.

lichtplan

€ 36,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 7: overleg met de uitvoerder / aannemer

 • Kosten: € 36,50 incl. BTW per uur (reistijd is verrekend in de reiskostenvergoeding).
 • Reiskostenvergoeding: binnen een straal van 70 km van Hilversum rekenen we € 0,50 / km (heen en terug!).  Daar buiten werken we uitsluitend op afstand (digitaal / telefonisch). Kilometerberekening o.b.v. Google Maps.

Vóór de uitvoerder / aannemer begint aan de verbouwing is het aan te bevelen om een face-to-face overleg met ons te plannen op de locatie, zodat we er samen doorheen kunnen lopen. Omdat wij het ontwerp gemaakt hebben kunnen wij de keuzes goed toe lichten, inclusief het hoe en waarom. Wij hebben niet alleen kennis van het ontwerp maar ook van de bouwmaterialen. Daarnaast kunnen wij goed beoordelen of zaken aangepast moeten worden om technische / bouwkundige redenen en wat dat voor (praktische) gevolgen heeft voor (de rest van) het ontwerp.

Tijdens de verbouwing kan de uitvoerder / aannemer ook altijd contact met ons opnemen om zaken te bespreken.

ovl aannemer

€ 36,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 8: begeleiden van de uitvoering

 • Kosten: € 36,50 incl. BTW per uur (reistijd is verrekend in de reiskostenvergoeding).
 • Reiskostenvergoeding: binnen een straal van 70 km van Hilversum rekenen we € 0,50 / km (heen en terug!). Daar buiten werken we uitsluitend op afstand (digitaal / telefonisch). Kilometerberekening o.b.v. Google Maps.

Indien gewenst kunnen wij ook de uitvoering ter plaatse begeleiden. Idealiter zou dit betekenen dat wij iedere dag aan het begin of einde van de werkdag ter plaatse aanwezig zijn om de voortgang te monitoren en de volgende stap in detail met de uitvoerder / aannemer door te spreken, of eventuele "fouten" tijdig te ontdekken en laten herstellen. Hier hangt uiteraard een kostenplaatje aan.

Alternatieven zijn dat we elke 2 of 3 dagen even langs komen. Het risico hiervan is dat bijsturen soms echt te laat is waardoor aanpassingen niet meer mogelijk zijn of grote kosten met zich meebrengen. Een andere mogelijkheid is videobellen. Een derde mogelijkheid is dat de klant deze begeleidende rol actief op zich neemt en zaken digitaal of telefonisch met ons afstemt.

begeleiden uitvoering

€ 36,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

Download
Voorbeeld van een STYLINGPLAN
stylingplan True Rebel bathroomdesign.pd
Adobe Acrobat document 816.2 KB

Download
Voorbeeld van een SHOPPINGLIST
shoppinglist True Rebel bathroomdesign.p
Adobe Acrobat document 625.4 KB

 

 

Contact: info@truerebel.nl