Gerealiseerde projecten

Deze pagina geeft een overzicht van diverse opdrachten voor nieuwbouwprojecten. Scroll omlaag voor details per project of gebruik onderstaande "knoppen" om direct naar een bepaald project te gaan.

 

LET OP: indien er een prijs staat dan betreft dit de totale kosten van de verbouwing, tenzij anders vermeld.Vrijstaande vakantiebungalow 60 m2, Curacao

Afmetingen: 700 x 850 cm, 1 verdieping (bungalow)

 

Opdracht: ontwerp een vrijstaande bungalow met 1 slaapkamer voorzien van alle comfort, waarbij outdoor living centraal staat. Verwerk bouwelementen die karakteristiek zijn voor Curacao.

 

Prijs is voor de bouw van het geheel (verf-klare oplevering) incl. ramen, deuren, sanitair, keuken incl. apparatuur, voorbereiden en plaatsen toilet / badkamer / keuken, aanleggen elektra, water, afvoeren, vloeren, tegelwerk toilet en badkamer.

€ 38.000,00

 • Uitverkocht

Beperkingen: het geheel moet voorzien worden van stalen rolluiken, óók de buitenkeuken.

Aanvullende info: in plaats van ramen met glas wordt vanwege het klimaat gekozen voor traditionele shutter-ramen (framewerk met een soort horizontale houten lamellen). Deze zorgen voor zonwering en laten het briesje door. De veranda is volledig overdekt en voorzien van een typisch Antilliaans hekwerk. Van het licht hellende dak is aan de binnenzijde de constructie zichtbaar gehouden, wat behalve een mooi design-element ook het gevoel van ruimte benadrukt. Het geheel wordt opgetrokken uit hout en de vloer komt op 50 cm boven de grond (opstapje van 2 tredes).

Rebel's touch: Een zeer royale en luxe (symmetrische) badkamer voorzien van dubbele wastafel met aan weerskanten een doorloop naar de dubbele inloop-regendouche.

 

Om de indeling te optimaliseren zijn meubels ingetekend, waardoor de verhoudingen duidelijk worden.

 • De eenvoudige maar ruime buitenkeuken is voorzien van een koel/vriescombinatie, inductiekookplaten en een magnetron. Om het geheel ruimtelijk te houden is gekozen voor 2 planken over de volle breedte in plaats van bovenkasten. Door de muren in een L om de keuken heen te plaatsen, is deze nog steeds "outdoor" maar kan het afgesloten worden met een stalen rolluik.
 • In de goed geproportioneerde badkamer is gebruik gemaakt van tussenwandjes (met inbouwvak aan de zijde van de inloopdouche voor verzorgingsproducten), waardoor geen glazen douche-afscheiding of gordijn nodig is. Deze optie is niet alleen praktisch maar ook budget-vriendelijk. De tussenwandjes zijn maximaal 190 cm. hoog, om het gevoel van ruimte te behouden. Door de wandjes in een U-vorm op te trekken, vormt het een nis voor het wastafelmeubel met de 2 waskommen.
 • Behalve de hal zijn er geen inpandige ruimtes; alle leefruimtes zijn zo gesitueerd dat ze aan een buitenmuur grenzen en dus daglicht (en ventilatie) hebben.
 • De slaapkamer is ruim opgezet met een queen-size bed en een royale kleding kast van vloer tot plafond.
 • Behalve de buitenkeuken is op de overdekte veranda ook de zithoek gerealiseerd, voorzien van comfortabel lounge-meubilair.

Onderstaand de diverse tekeningen: floorplan, aanzichten, lichtplan, dakconstructie.

 


Hoofdgebouw vakantieresort 330 m2, Curacao

Afmetingen: 1100 x 1500 cm + veranda verdieping

 

Opdracht: ontwerp een hoofdgebouw voor een nieuw te bouwen resort met op de begane grond diverse functionaliteiten (receptie, lounge, eetzaal, bar) en op de verdieping kamers die zowel geschikt zijn voor de verhuur (hotelkamer) als voor personeelsverblijf. Verwerk bouwelementen die karakteristiek zijn voor Curacao.

€ 0,00

 • Uitverkocht

Beperkingen: Wettelijke bepalingen waaraan een horecagelegenheid moet voldoen.

Aanvullende info: in plaats van ramen met glas wordt vanwege het klimaat gekozen voor traditionele shutter-ramen (framewerk met een soort horizontale houten lamellen). Deze zorgen voor zonwering en laten het briesje door. De veranda is volledig overdekt en voorzien van een typisch Antilliaans hekwerk. Van het licht hellende dak is aan de binnenzijde de constructie zichtbaar gehouden, wat behalve een mooi design-element ook het gevoel van ruimte benadrukt.

Rebel's touch: De flow van het geheel op de begane grond met als kloppende hart de centraal gelegen keuken en het binnen-buiten gevoel door de dubbele openslaande deuren rondom. Het comfort van de kamers ensuite op de verdieping en het gebruik en de inrichting van de veranda er omheen.

 

Om de indeling te optimaliseren zijn meubels ingetekend, waardoor de verhoudingen duidelijk worden.

 

Begane grond:

 • Direct bij de entree bevindt zich de ruim opgezette receptie, een zitje en de toilettengroep.
 • Bij de receptie naar links is een natuurlijke flow naar de lounge met z'n comfortabele banken en intieme hoekjes.
 • Bij de receptie rechtdoor kom je in de bar met z'n hoge tafels, niet alleen een goede plek voor de avonduren maar ook lekker om overdag even te "chillen" en uit te kijken naar het zwembad en de tuinen.
 • De eetzaal / restaurant is ruim opgezet en biedt zowel binnen als buiten voldoende plek om heerlijk te ontbijten of dineren. De dubbele openslaande deuren rondom zorgen voor een heerlijk briesje en een fantastisch uitzicht.
 • De keuken (met uitgifte) is centraal gelegen met een goed doordachte, zeer efficiënte routing en voorzien van alle benodigde apparatuur.

 

Verdieping:

 • De verdieping is uitsluitend buitenom bereikbaar via een trap. Naast de kamerdeuren is ook de toegangsdeur bovenaan de trap voorzien van een slot.
 • De verdieping heeft aan 3 zijden een overdekte veranda die zowel vanuit de hal aan 2 zijden toegankelijk is, als vanuit de individuele kamers. De veranda is omlijst met een traditioneel hekwerk.
 • Alle kamers zijn voorzien van een queen-size bed, een scheidingwandje tussen het bed en de garderobe waardoor een walkin-closet gevoel wordt gecreëerd, een zitje, een ensuite-badkamer met inloop-regendouche (sommige ook met ligbad) en dubbele openslaande deuren naar de veranda met eigen hangmat.
 • Op de veranda bevinden zich 2 ruime eethoeken voor gemeenschappelijk gebruik.
 • Centraal op de verdieping ligt de gemeenschappelijke keuken waar ieder een eigen koelkast en keukenkast heeft. Daarnaast zijn er 2 fornuizen en 2 gootstenen voor gemeenschappelijk gebruik, staat er een lange eettafel en is de keuken uitgerust met alle mogelijk kookgerei en serviesgoed. Daglicht en doorluchting in de keuken wordt gerealiseerd door een verhoging in het dak met ramen rondom. Uiteraard bevindt de deur van de keuken zich recht tegenover de entree-deur (helaas niet ingetekend).

Voor het resort zijn verschillende types accommodaties ontworpen: naast de hotelkamers op de verdieping van het hoofdgebouw is er ook een "straatje" met geschakelde luxe kamers in bungalow-stijl en diverse vrijstaande bungalows met alle voorzieningen, incl. kitchenette.

 

Onderstaand de diverse tekeningen van het hoofdgebouw: floorplan begane grond en verdieping, voor- en zijaanzichten en een "kladje" (mooi voorbeeld van het ontwerp-proces) van de kavelindeling met de diverse accomodaties.

 


 

 

Contact: info@truerebel.nl