Nieuwbouw design

 

Onderstaande tarieven gelden voor een woning van maximaal 2 verdiepingen en maximaal 150 m2. Grotere / andere objecten en eventuele aanpassingen worden uitgevoerd op uurbasis à € 36,50 / uur incl. BTW.


STAP 1: het ontwerp van een nieuw te bouwen object

 

De prijs voor het ontwerp is inclusief 2 aanpassingen. Extra aanpassingen worden gedaan op uurbasis à € 36,50 / uur incl. BTW.

 

Een goed ontwerp is niet alleen mooi maar ook praktisch en afgestemd op de wensen en smaak van de klant. Als het nieuwbouw betreft is dit allemaal prima af te stemmen via mail en telefoon. Met al deze info gaan wij vervolgens een eerste ontwerp maken: een plattegrond (op schaal) van de nieuwe indeling.

ontwerp vastgoed

€ 365,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 2: het stylingplan voor een nieuw te bouwen object

 

Voordat we een stylingplan kunnen maken hebben we een goed sfeerbeeld nodig. We vragen onze klant om middels wat foto's aan te geven welke stijlen / sferen aanspreken en waarom. Dit mogen foto's zijn van een ruimte, een meubelstijl, kleuren en losse elementen zoals lampen of spiegels. Dit wordt het uitgangspunt voor het stylingplan waar we bepalende elementen verwerken in het definitieve ontwerp. Het ontwerp is nu niet alleen een (praktische) indeling maar breiden we uit met "gevoel".

 

In het stylingplan gaan we in op de inspiratiebeelden en vertalen die naar steekwoorden, materialen en kleurgebruik. We beschrijven de wensen van de klant en de vertaling van die wensen in de nieuwe woning, zowel vanuit praktisch als vanuit design-oogpunt: wat hebben we waar geplaatst, waarom en wat is het effect. Tot slot is ook het ontwerp weer opgenomen om het geheel af te maken.

stylingplan vastgoed

€ 182,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 3: de shoppinglist, begroting en stylingboard voor een nieuw te bouwen object

 

Als het stylingplan bijgeschaafd en volledig naar wens is, is het tijd voor de volgende stap: het zoeken naar materialen en elementen passend bij het stylingplan en binnen het budget. Dit verwerken we in een shoppinglist en ja, het is gewoon een boodschappenlijstje. Puur voor het gemak van de klant en perfect voor mensen die moeite hebben met kiezen. Waar het op neer komt is dat wij een voorselectie maken van geschikte elementen (vloeren, kranen, sanitair, badkamerinrichting, keuken incl. apparatuur, etc.) aan de hand van de criteria in het stylingplan. Dit heeft grote voordelen voor onze klanten want het scheelt niet alleen enorm veel tijd, maar minder keuzes betekent ook minder keuzestress.


In de shoppinglist zijn alle items opgenomen, inclusief globale omschrijving en een link naar de webpagina; de keuzes zijn letterlijk een muisklik verder. De opties voor de klant: het artikel is meteen goed en kan besteld worden OF het artikel is niet helemaal wat de klant voor ogen had. In het laatste geval gaan wij verder zoeken met behulp van de nieuwe informatie.

 

Naast de shoppinglist leveren we ook meteen een begroting op voor alle keuzes die gemaakt zijn: keuken incl. apparatuur en aankleding, sanitair en aankleding voor de badkamer(s), sanitair en aankleding voor de toilet(ten), vloeren.

Niet opgenomen in de begroting: kosten van de bouw, kosten van vloeren en eventuele wandbekleding (behang, verf, etc.), kosten overige afwerking (denk aan stucwerk, binnendeuren, stopcontacten, schakelaars, plinten, etc.).

 

Tot slot maken we een styling-board: een collage van de keuzes per ruimte, een visueel hulpmiddel puur om een beter beeld van het geheel en de sfeer te krijgen.

shoppinglist vastgoed

€ 547,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 4: de 3D-tekening(en) voor een nieuw te bouwen object

 • Kosten: € 36,50 incl. BTW per 3D-tekening.

De 3D-tekeningen zijn leuk voor de klant maar belangrijker nog: een heel handig hulpmiddel voor de uitvoerende vakmensen, vooral als er in het ontwerp wat bijzondere of technisch uitdagende features zijn opgenomen. Zo krijgen zij net even een beter beeld van wat er bedoeld wordt. De 3D-tekeningen worden dan ook alleen gemaakt van specifieke details in het ontwerp die een visueel hulpmiddel nodig hebben.

 

Afhankelijk van de details van het ontwerp wordt in overleg met de klant besloten hoeveel tekeningen zinvol zijn.

3D-tekening vastgoed

€ 36,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 5: het lichtplan voor een nieuw te bouwen object

 • Kosten: € 73,- incl. BTW voor een lichtplan.

Voor elke bouw is het nodig een lichtplan te maken: een tekening waarop precies staat waar de lichtpunten, schakelaars en stopcontacten komen. Wij adviseren overigens altijd voor bijna alle ruimtes om een dimmer als lichtschakelaar te gebruiken (zelfs in de badkamer): zo heb je functionele en sfeerverlichting in één.

lichtplan vastgoed

€ 73,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 6: overleg met de uitvoerder / aannemer

 • Kosten: € 36,50 incl. BTW per uur.

Vóór de uitvoerder / aannemer begint aan de bouw is het aan te bevelen om een (telefonisch) overleg met ons te plannen. Omdat wij het ontwerp gemaakt hebben kunnen wij dit goed toe lichten, inclusief het hoe en waarom. Ook als tijdens dit overleg blijkt dat zaken aangepast moeten worden om technische / bouwkundige redenen kunnen wij snel inschatten wat dat voor (praktische) gevolgen heeft voor (de rest van) het ontwerp en aanpassingen maken die het oorspronkelijke idee intact houden.

Tijdens de bouw kan de uitvoerder / aannemer ook altijd contact met ons opnemen om zaken te bespreken.

ovl aannemer vastgoed

€ 36,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

STAP 7: fysiek begeleiden van de uitvoering

 • Kosten: € 36,50 incl. BTW per uur (reistijd is verrekend in de reiskostenvergoeding).
 • Reiskostenvergoeding: voor locaties in Nederland rekenen we € 0,69 / km (heen en terug! Kilometerberekening o.b.v. Google Maps). Voor locaties buiten Nederland worden alternatieve afspraken gemaakt.

Indien gewenst kunnen wij de uitvoering ter plaatse begeleiden. Idealiter zou dit betekenen dat wij iedere dag aan het begin of einde van de werkdag ter plaatse aanwezig zijn om de voortgang te monitoren en de volgende stap in detail met de uitvoerder / aannemer door te spreken, of eventuele "fouten" tijdig te ontdekken en laten herstellen. Hier hangt uiteraard een kostenplaatje aan.

Alternatief voor locaties in Nederland is dat we elke 2 of 3 dagen even langs komen. Het risico hiervan is dat bijsturen soms echt te laat is waardoor aanpassingen niet meer mogelijk zijn of grote kosten met zich meebrengen. Een andere mogelijkheid is dat de klant deze begeleidende rol actief op zich neemt en zaken digitaal of telefonisch met ons afstemt. Ook via Skype / Facetime is veel mogelijk.

begeleiden uitvoering vastgoed

€ 36,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-5 dagen1

 

 

Contact: info@truerebel.nl