Gerealiseerde projecten


Bovenwoning in Hilversum, monument.

Afmetingen: 1200 x 575 cm, 3 verdiepingen (geen begane grond, hier bevindt zich winkelruimte)

Ontwerp-opdracht: creëer over 3 verdiepingen 2 appartementen (1x 3-kamer, 1x 4-kamer) met open keukens en goede badkamers.

Beperkingen: omdat het een monument betreft kan er niets gewijzigd worden aan de raampartijen in de buitengevels en de trappen. Daarnaast moeten de toiletten op dezelfde plaats blijven.

Aanvullende info: de 1e verdieping beschikt over een dakterras (niet ingetekend), de 2e verdieping heeft een balkon, op de 3e verdieping bevindt zich aan de ene zijde een dakkapel en aan de andere zijde Velux-ramen.

Rebel's touch: De tweede slaapkamer van appartement 1 bevindt zich op de 2e verdieping. In de toiletten van beide appartementen is tevens een urinoir geplaatst.. De royale badkamers zijn voorzien van dubbele wastafels en een inloop-regendouche.

 

Om de indeling te optimaliseren zijn er meubels ingetekend, waardoor de verhoudingen duidelijk worden.

 

  • De keukens zijn voorzien van een aantal hoge kasten met inbouwapparatuur. Er zijn geen bovenkasten geplaatst waardoor het geheel ruimtelijk blijft en de lichtinval optimaal.
  • In de goed geproportioneerde badkamers is gebruik gemaakt van tussenwandjes met inbouwvak aan de zijde van de inloopdouche (voor verzorgingsproducten), waardoor geen glazen douche-afscheiding of gordijn nodig is. Deze optie is niet alleen praktisch maar ook budget-vriendelijk. De tussenwandjes zijn maximaal 190 cm. hoog, wederom om het gevoel van ruimte te behouden.
  • Behalve de toiletten zijn er geen inpandige ruimtes, alle leefruimtes zijn zo gesitueerd dat ze aan een buitenmuur grenzen en dus daglicht (en ventilatie) hebben.

 


 

 

Contact: info@truerebel.nl