Gerealiseerde projecten


Bovenwoning in Hilversum, monument.

Afmetingen: 1200 x 575 cm, 3 verdiepingen (geen begane grond, hier bevindt zich winkelruimte)

 

Ontwerp-opdracht: creëer over 3 verdiepingen 2 appartementen (1x 3-kamer, 1x 4-kamer) met open keukens en goede badkamers.

 

Beperkingen: omdat het een monument betreft kan er niets gewijzigd worden aan de raampartijen in de buitengevels en de trappen. Daarnaast moeten de toiletten op dezelfde plaats blijven.

Aanvullende info: tijdens de verbouwing wordt op de eerste verdieping een dakterras gerealiseerd (niet ingetekend), wordt het balkon op de tweede verdieping doorgetrokken over de volle breedte van het pand en worden op de 3e verdieping aan de voorzijde Velux-dakramen geïnstalleerd.

Rebel's touch: De tweede slaapkamer van appartement 1 bevindt zich op de 2e verdieping. De royale badkamers zijn voorzien van dubbele wastafels en een inloop-regendouche.

 

Om de indeling te optimaliseren zijn meubels ingetekend, waardoor de verhoudingen duidelijk worden.

  • De keukens zijn voorzien van een aantal hoge kasten met inbouwapparatuur. Er zijn geen bovenkasten geplaatst waardoor het geheel ruimtelijk blijft en de lichtinval optimaal.
  • In de goed geproportioneerde badkamers is gebruik gemaakt van tussenwandjes met inbouwvak aan de zijde van de inloopdouche (voor verzorgingsproducten), waardoor geen glazen douche-afscheiding of gordijn nodig is. Deze optie is niet alleen praktisch maar ook budget-vriendelijk. De tussenwandjes zijn maximaal 190 cm. hoog, wederom om het gevoel van ruimte te behouden.
  • Behalve de toiletten zijn er geen inpandige ruimtes; alle leefruimtes zijn zo gesitueerd dat ze aan een buitenmuur grenzen en dus daglicht (en ventilatie) hebben.

Appartement 1:

Dit 3-kamer appartement heeft de toegangsdeur op de eerste verdieping. Entree is in de ruime woonkamer met openslaande deuren naar het royale dakterras.

De open keuken met deels een hoge kastenwand (koelkast, vriezer, oven, magnetron en bergruimte) heeft aan de gevelzijde uitsluitend lage kasten om het daglicht optimaal in de woning toe te laten. Het werkblad waar de gaskookplaat zich bevindt loopt door als barblad om de hoek en biedt plaats aan 4 barkrukken.

In de hal, naast de separate toilet, bevindt zich een nisje die als garderobe kan dienen.

Aan de voorzijde ligt de eerste slaapkamer met goede kastruimte, net als de badkamer met wasmachineopstelling, dubbele wastafel en royale inloopdouche.

De inpandige trap leidt naar de tweede verdieping, waar zich de tweede slaapkamer van dit appartement bevindt. Wederom een kamer met goede kastruimte, waar zelfs een tweepersoons bed geplaatst kan worden.

 

Appartement 2:

Dit 4-kamer appartement heeft de toegangsdeur eveneens op de eerste verdieping. Entree is in het trappenhuis, waar een garderobe gerealiseerd kan worden.

Op de tweede verdieping aangekomen geeft een schuifdeur toegang tot de goed ingedeelde woonkamer met deur naar het balkon.

De open keuken heeft 2 hoge kasten met inbouwapparatuur (koelkast, vriezer, oven, magnetron) en veel werkruimte.

In een nis naast de keuken bevindt zich het separate toilet.

Op de derde verdieping zijn de drie slaapkamer gesitueerd. Aan de voorzijde bevindt zich een ruime tweepersoons slaapkamer met 3 meter kastruimte, Velux dakramen en toegang tot de bergruimte onder het schuine dak. Aan de achterzijde bevindt zich een tweede slaapkamer met dakkapel en bergruimte onder het schuine dak. Deze kamer biedt voldoende ruimte om eventueel een tweepersoons bed te plaatsen. De derde, iets kleinere slaapkamer met eveneens een dakkapel en bergruimte onder het dak is van een prima formaat.

Aan de voorzijde van deze verdieping bevindt zich ook de royale badkamer voorzien van Velux dakraam, met wasmachineopstelling, tweede toilet, dubbele wastafel en royale inloopdouche.

 

Onderstaand (per verdieping) de bestaande situatie en de nieuwe situatie.


 

 

Contact: info@truerebel.nl