Gerealiseerde projecten

Deze pagina geeft een overzicht van diverse gerealiseerde projecten. Scroll omlaag voor details per project of gebruik onderstaande "knoppen" om direct naar een bepaald project te gaan.

 

LET OP: indien er een prijs vermeld staat dan betreft dit de totale kosten van de verbouwing!Bovenwoning in Hilversum, monument

Afmetingen: 1200 x 575 cm, 3 verdiepingen (1e verdieping, 2e verdieping, zolderverdieping. Géén begane grond, hier bevindt zich winkelruimte)

 

Opdracht: ontwerp 2 appartementen (1x 3-kamer, 1x 4-kamer) met open keukens en goede badkamers, verdeeld over 3 verdiepingen.

€ 0,00

 • Uitverkocht

Beperkingen: omdat het een monument betreft kan er niets gewijzigd worden aan de raampartijen in de buitengevels en de trappen. Daarnaast moeten de toiletten op dezelfde plaats blijven.

Aanvullende info: tijdens de verbouwing wordt op de eerste verdieping een dakterras gerealiseerd (niet ingetekend), wordt het balkon op de tweede verdieping doorgetrokken over de volle breedte van het pand en worden op de 3e verdieping aan de voorzijde Velux-dakramen geïnstalleerd.

Rebel's touch: De tweede slaapkamer van appartement 1 bevindt zich op de 2e verdieping. De royale badkamers zijn voorzien van dubbele wastafels en een inloop-regendouche.

 

Om de indeling te optimaliseren zijn meubels ingetekend, waardoor de verhoudingen duidelijk worden.

 • De keukens zijn voorzien van een aantal hoge kasten met inbouwapparatuur. Er zijn geen bovenkasten geplaatst waardoor het geheel ruimtelijk blijft en de lichtinval optimaal.
 • In de goed geproportioneerde badkamers is gebruik gemaakt van tussenwandjes met inbouwvak aan de zijde van de inloopdouche (voor verzorgingsproducten), waardoor geen glazen douche-afscheiding of gordijn nodig is. Deze optie is niet alleen praktisch maar ook budget-vriendelijk. De tussenwandjes zijn maximaal 190 cm. hoog, wederom om het gevoel van ruimte te behouden.
 • Behalve de toiletten zijn er geen inpandige ruimtes; alle leefruimtes zijn zo gesitueerd dat ze aan een buitenmuur grenzen en dus daglicht (en ventilatie) hebben.

Appartement 1:

Dit 3-kamer appartement heeft de toegangsdeur op de eerste verdieping. Entree is in de ruime woonkamer met openslaande deuren naar het royale dakterras.

De open keuken met deels een hoge kastenwand (koelkast, vriezer, oven, magnetron en bergruimte) heeft aan de gevelzijde uitsluitend lage kasten om het daglicht optimaal in de woning toe te laten. Het werkblad waar de gaskookplaat zich bevindt loopt door als barblad om de hoek en biedt plaats aan 4 barkrukken.

In de hal, naast de separate toilet, bevindt zich een nisje die als garderobe kan dienen.

Aan de voorzijde ligt de eerste slaapkamer met goede kastruimte, net als de badkamer met wasmachineopstelling, dubbele wastafel en royale inloopdouche.

De inpandige trap leidt naar de tweede verdieping, waar zich de tweede slaapkamer van dit appartement bevindt. Wederom een kamer met goede kastruimte, waar zelfs een tweepersoons bed geplaatst kan worden.

 

Appartement 2:

Dit 4-kamer appartement heeft de toegangsdeur eveneens op de eerste verdieping. Entree is in het trappenhuis, waar een garderobe gerealiseerd kan worden.

Op de tweede verdieping aangekomen geeft een schuifdeur toegang tot de goed ingedeelde woonkamer met deur naar het balkon.

De open keuken heeft 2 hoge kasten met inbouwapparatuur (koelkast, vriezer, oven, magnetron) en veel werkruimte.

In een nis naast de keuken bevindt zich het separate toilet.

Op de derde verdieping zijn de drie slaapkamer gesitueerd. Aan de voorzijde bevindt zich een ruime tweepersoons slaapkamer met 3 meter kastruimte, Velux dakramen en toegang tot de bergruimte onder het schuine dak. Aan de achterzijde bevindt zich een tweede slaapkamer met dakkapel en bergruimte onder het schuine dak. Deze kamer biedt voldoende ruimte om eventueel een tweepersoons bed te plaatsen. De derde, iets kleinere slaapkamer met eveneens een dakkapel en bergruimte onder het dak is van een prima formaat.

Aan de voorzijde van deze verdieping bevindt zich ook de royale badkamer voorzien van Velux dakraam, met wasmachineopstelling, tweede toilet, dubbele wastafel en royale inloopdouche.

 

Onderstaand (per verdieping) de bestaande situatie en de nieuwe situatie.


Tussenwoning in Hilversum, bouwjaar 1930

Afmetingen: 900 x 550 cm, 3 verdiepingen (begane grond, verdieping, stahoge zolder)

 

Opdracht: ontwerpen en begeleiden volledige renovatie.

Voorbereiding: 2 maanden

Duur verbouwing: 7 maanden

€ 115.000,00

 • Uitverkocht

Beperkingen: Locatie van de trappen.

Aanvullende info: Er is al zo'n 40 jaar niets meer aan de woning gedaan waardoor alles verouderd is en vervangen moet worden: slopen van alle betimmering, wanden, plafonds en vloeren. Oude pleisterwerk verwijderen. Vervangen van alle electra, gas- en waterleidingen en afvoeren. Vervangen en verzwaren van de groepenkast. Plaatsen van 2 CV ketels en (design)radiatoren. Realiseren van een aanbouw. Vervangen van alle ramen en deuren aan de achterzijde. Vervanging van alle binnendeuren. Extra badkamers realiseren op de begane grond en de zolderetage. Extra toiletten realiseren op verdieping en zolderetage. Verwijderen van huidige beplanting en bestrating in de tuinen en aanleggen nieuwe voor- en achtertuin.

De eigenaresse heeft een degeneratieve spierziekte en heeft de woning gekocht met het oog op de toekomst en de mogelijkheden die de woning biedt om t.z.t. te dienen als zogenaamde kangoeroe- of mantelzorgwoning. De verbouwing is dus niet alleen een renovatie maar vooral ook gericht op het toekomst-proof maken van de woning: zowel huidige als toekomstige woonwensen worden verwerkt in 1 ontwerp. Zo moet er nu zonder beperkingen geleefd kunnen worden, maar moet er in de toekomst ruimte zijn om een mantelzorger ook onderdak, comfort, zelfstandigheid en privacy te kunnen bieden. En mocht zelfstandig wonen op termijn geen optie meer zijn en gaat de woning verkocht worden, dan moet de nieuwe indeling geen beperking vormen. Dit alles vraagt om out of the box denken.

Rebel's touch: zorgen dat de woning optimaal inzetbaar is in elke fase van de aandoening van de eigenaresse zonder waardevermindering:

 • Op de begane grond wordt een volledig zelfstandig 2-kamer appartement gerealiseerd met een luxe, royale keuken in een aanbouw aan de achterzijde en een slaapkamer ensuite aan de voorzijde. Bij een eventuele verkoop is een slaapkamer met badkamer op de begane grond een kans. Er zijn weinig woningen die over deze voorziening, die perfect is voor een gezin waarvan een gezinslid een fysieke beperking heeft, beschikken. Maar de kamer is ook uitstekend inzetbaar als kantoor / logeerkamer: hoe prettig is het als de logees een eigen badkamer bij hun kamer hebben?
 • De eerste verdieping en de zolderetage zijn in gebruik te nemen als woonruimte voor een mantelzorger. Hiervoor wordt de overloop verbreed en wordt hier een keuken gerealiseerd. De badkamer inclusief opstelling voor de wasmachine en droger blijft, net als de 2 kamers welke kunnen dienen als woonkamer, werkkamer, eetkamer, extra slaapkamer, etc. Op de zolderetage wordt een royale slaapkamer ensuite gerealiseerd, inclusief kleine bergvliering. Bij een eventuele verkoop is de keuken op de overloop eenvoudig te verwijderen, waarna de ruimte snel om te toveren is tot royale inloopkast, een grote plus! Zo zijn er 2 uitstekende slaapkamers op de verdieping en een fantastische master-bedroom op de zolder.
 • Blijft de vraag wat de doen met de ruimte op de verdiepingen zolang er geen mantelzorg nodig is. Vanwege de beschikking over een eigen keuken en badkamers zijn de kamers uitermate geschikt voor verhuur als hospitakamer en/of airbnb, waardoor er wat extra inkomen gegenereerd kan worden.

Design-elementen:

 • De keuken wordt volledig in de aanbouw gerealiseerd. In de keuken zijn geen bovenkasten geplaatst waardoor het geheel ruimtelijk blijft en de lichtinval optimaal. Een lichtkoepel in het platte dak van de aanbouw zorgt voor extra daglicht. De symmetrische plaatsing van de aanrechten en de plaatsing van een eiland in het midden brengt rust in het geheel. De dubbele terrasdeuren zijn centraal in de keuken geplaatst en brengen buiten naar binnen.
 • In de goed geproportioneerde badkamers is gebruik gemaakt van tussenwandjes bij de douches, waardoor geen glazen douche-afscheiding of gordijn nodig is. Deze optie is niet alleen praktisch maar ook budget-vriendelijk. De tussenwandjes zijn maximaal 190 cm. hoog, wederom om het gevoel van ruimte te behouden.
 • Om budgettechnische redenen is voor de badkamers gebruik gemaakt van eenvoudige, witte tegels. Door deze af te werken met een donkere voeg en (hard)houten accenten aan te brengen oogt het geheel toch luxe.
 • Alle leefruimtes zijn zo gesitueerd dat ze aan een buitenmuur grenzen en dus daglicht (en ventilatie) hebben.

 

Onderstaand de bestaande situatie en de nieuwe situatie (definitieve foto's volgen z.s.m.).


Studio in Utrecht, bouwjaar 1984

Afmetingen: 640 x 520 cm, 1 verdieping

 

Opdracht: ontwerpen en begeleiden volledige renovatie.

Voorbereiding: 2 maanden

Duur verbouwing: 3 weken

€ 15.000,00

 • Uitverkocht

Beperkingen: Het betreft een tussen-appartement dus locatie van leidingen, afvoeren etc. zijn beperkend, net als dragende muren en bepalingen van de VvE.

Aanvullende info: De woning is van origine een studio maar biedt de mogelijkheid om een compacte slaapkamer in te bouwen. De keuken en badkamer zijn nog origineel en dateren dus uit 1984. Beide hebben een dringende update nodig.

Rebel's touch: de binnenmaat van de slaapkamer wordt aangepast aan de buitenmaat van het bed incl. 5 cm speling. Op die manier wordt zo weinig mogelijk ruimte van de woonkamer ingenomen. Door de kledingkasten buiten de slaapkamer te plaatsen in de doorgang naar de woonkamer, wordt er flink ruimte bespaard. Door voor kledingkasten met schuifdeuren te kiezen blijft de doorgang waar de kasten geplaatst zijn optimaal.

 

Voor deze verbouwing zijn de bestaande keuken en badkamer door de eigenaar verwijderd, incl. tegelwerk. Er is een royale keuken terug geplaatst in hoek-opstelling (240 x 240 xm) en voorzien van vaatwasser, gaskookplaat en inbouw-afzuigkap. Aan de zijwand zijn bovenkasten geplaatst, aan de achterwand (zichtwand) planken.

 

Om de beperkte ruimte in de badkamer te optimaliseren is ervoor gekozen de wasmachine in de keuken te plaatsen. Dat bood de mogelijkheid om in de badkamer een royale inloop-regendouche te realiseren, naast een zwevend toilet, zwevende wastafel en designradiator.

 

Er is een nieuwe cv ketel geplaatst en de oude radiator incl. alle buizen die door de hele woning liepen zijn verwijderd en vervangen door een designradiator.

 

Het geheel is uitgevoerd in fris wit (zowel keuken als badkamer) om zo het gevoel van ruimte te behouden.

 

Onderstaand de bestaande situatie en de nieuwe situatie (definitieve foto's volgen z.s.m.).

 

 

Contact: info@truerebel.nl